Rss

Vieno kąsnio užkandžiai – patogu ir skanu

vieno kasnio uzkandziaiVieno kąsnio užkandžiai – paklausiausias maistas pastarojo meto pobūviuose bei nedidelio žmonių susibūrimo renginiuose. Jie itin tinkami švenčiant ne sėdint prie stalų, kai vienas su kitu žmonės bendraudami dar ir užkandžiauja. Tais atvejais, kai renginio tikslas – bendravimas, prie stalų nesėdima ir neužsiimama rimtų, sočiųjų patiekalų valgymu, nes tuomet nukenčia pagrindinė veikla – noras susipažinti, šnekėtis, dalintis patirtimi ir pan. Savaime suprantama, tokiais atvejais maistas lieka nuošalyje ir tik radus pertraukėlę galima juo pasigardžiuoti. Kadangi neįsivaizduojamas toks bendravimas kramtant, tai vieno kąsnio užkandžiai itin tinkami greitam pasisotinimui. Taigi, vieno kąsnio užkandžiai tinkami ir dideliam kiekiui žmonių pavaišinti konferencijų, vestuvių, pobūvių metu, ir nedidelės jaukios šventės metu – gimtadienio, krikštynų proga ar tiesiog nespėjus pagaminti maisto. Itin patogu vieno kąsnio užkandžiais vaišintis vaikams, kurie švęsdami žaidimų metu dažniausiai neturi laiko pavalgyti.

Vieno kąsnio užkandžių receptūra – maisto gamintojų išmonė. Pagrindas, ant kurio dedasi mažulyčiai maisto gabalėliai, gali būti įvairiausias: ir kasdieninė duona, ir išradingai išpjaustytas batonas, ir specialiai tam iškepti krepšeliai ar valgomi indeliai, ir traškūs paplotėliai. Tai – tarsi pamatas. O ant jo komponuojama visa skonių įvairovė, galinti netgi prisitaikyti prie būsimųjų valgytojų įgeidžių – nevalgantiems mėsos produktų, vieno kąsnio užkandžiai gaminami iš įvairiausios žuvies, jūros gėrybių ir kt. (su avokadų kremu ir krevete,  tuno ar lašišos kremu, su žolelių varške). O visame tame skonių kūrinyje finaline nata „sugroja“ lašelis padažo, pagardo ar tiesiog estetiškai atrodanti kulinarinė detalė. Itin gardžiai susimaišo skoniai skirtingus produktus sluoksniais vyniojant į tortiliją, kuri prieš patiekiant valgytojams yra supjaustoma mažyčiais ritinėliais. Tortilijos gaminamos su lašiša, krabų lazdelėmis, įvairiausia mėsa ar su sūrio kremu ir žaluma. Dėl formų įvairovės ant vieno kąsnio užkandžių stalo iš įvairaus sūrio yra gaminami rutuliukai, kurie puikiai dera prie vyno.

Vieno kąsnio užkandžiai patinka ne tik jų valgytojams, bet ir virėjams. Gaminant tokį maistą didžiausia laisvė suteikiama fantazijai. Juk net ant mažiausio kąsnelio užkandžio gali tilpti visa skonių puokštė… Toks maistas niekada neatsibos, nes kaskart galima komponuoti skirtingas sudėtines dalis ir taip atrasti vis naujus skonius, vaizdus. Kadangi dažniausiai dirbant greit pabosta ta pati receptūra, šiuo atveju nuolat galima „žaisti“ produktais ir kaskart patirti atradimo džiaugsmą.

Comments are closed.